Faith No More vervangt Foo Fighters in Werchter

Faith No More vervangt Foo Fighters in Werchter. De groep is opgetrommeld als headliner voor donderdag, nadat Foo Fighters-frontman Dave Grohl had moeten afhaken met een gebroken been. Faith No More was afgelopen weekend nog de afsluiter van het metalfestival Graspop.
Photoshot. All rights reserved.

Rock Werchter heeft er een bewogen week opzitten, na het afhaken van Foo Fighters. "Er is hard gewerkt. Er is veel gebeld en druk gemaild met als doel: het festivalpubliek een geweldig alternatief voor Foo Fighters aanbieden", zegt de organisatie.

Nu heeft ze met Faith No More een vervanger gevonden. "Faith No More stond hoog op het verlanglijstje van de festivalgangers", klinkt het. De groep rond frontman Mike Patton heeft na 18 jaar een nieuwe plaat uit en speelde afgelopen weekend een gesmaakte set op Graspop.

Ook Royal Blood is op donderdag toegevoegd aan de affiche. De Britse groep speelt nu dus twee keer op Rock Werchter, telkens op het hoofdpodium. Ook op zaterdag staat hij geprogrammeerd.