Italiaanse actrice Laura Antonelli overleden

De Italiaanse actrice Laura Antonelli (73), een ex van Jean-Paul Belmondo, is vanmorgen levenloos aangetroffen in haar woning in Ladispoli, nabij Rome. Dat melden Italiaanse media. Antonelli dankt haar bekendheid aan de twee "Malizia"-films en, vooral, haar vertolking in Luchino Visconti's testamentfilm "L'Innocente" (1976). Waaraan de actrice overleden is, is niet meegedeeld.
AP1974
Jean-Paul Belmondo en Laura Antonelli in 1974.

Antonelli verwierf eind jaren 60 en begin jaren 70 faam met sexy rollen in Italiaanse erotische komedies, genre "La rivoluzione sessuale" (De seksuele revolutie, 1968) en "Malizia" (1973), waarin ze een kamermeid speelt op wie de werkgever-weduwnaar zijn oog laat vallen. Die film kreeg in 1991 nog een vervolg met "Malizia 2000".

Tijdens die gouden jaren van de Italiaanse film draaide Antonelli met grote regisseurs als Visconti, Dino Risi, Ettore Scola en Luigi Comencini. Van 1972 tot 1980 woonde de actrice samen met Belmondo in Parijs. In die periode werkte ze vaak samen met Franse cineasten.

Haar carrière kende in de jaren '80 een bruusk einde met niet altijd even geslaagde esthetische ingrepen en problemen met het gerecht: er werd cocaïne in haar woning aangetroffen. Sinds enkele jaren leefde ze afgezonderd in haar villa in Ladispoli.