Koning Aap verkocht aan Duitsers

Het Zwitserse bedrijf Kuoni verkoopt al zijn reisactiviteiten in Europa aan de Duitse REWE-groep, zo meldt Kuoni in een persbericht. Dat betekent dat ook de in België actieve merken Koning Aap, YourWay2GO en Shoestring in Duitse handen komen. De 2.350 medewerkers en alle vestigingen blijven behouden. Financiële details geeft Kuoni niet.

DER Touristik, de toeristische tak van distributeur REWE, krijgt de reisactiviteiten van Kuoni in Zwitserland, Groot-Brittannië, Scandinavië en de Benelux in handen. Ook de Scandinavische luchtvaartmaatschappij Novair, het complex Las Playitas op Fuerteventura en de onlineverkoop zijn in de transactie inbegrepen. Het merk Kuoni blijft behouden.

De transactie moet nog worden goedgekeurd door de Zwitserse en Europese mededingingsautoriteiten. Eenmaal afgerond, zal de omzet van DER Touristik met ongeveer 2,1 miljard euro toenemen tot 7 miljard euro.