KU Leuven test alternatief voor giscorrectie

De KU Leuven test vandaag een nieuw type meerkeuze-examen uit. Nu krijg je bij een fout antwoord op een meerkeuzevraag een minpunt. In het nieuwe systeem krijgen studenten de kans om bij twijfel verschillende antwoorden aan te duiden. Als het juiste antwoord is aangevinkt, geeft de universiteit alsnog punten.
© BSIP / Reporters

"Met het nieuwe systeem proberen we nog altijd de studenten te ontmoedigen om te gokken maar anderzijds gaan we hen ook hun twijfel laten uiten", legt Tinne De Laet van de KU Leuven uit. "Is de twijfel van de studenten tussen twee antwoorden terecht, dan krijgen ze toch nog punten."

Als het systeem vandaag goed werkt, wordt het bij alle meerkeuze-examens aan de KU Leuven ingevoerd.

De nieuwe manier van verbeteren zou vooral voor meisjes positief zijn. Zij durven namelijk minder te gokken dan jongens.