Nederlandse vrouw ontvoerd in Afghanistan

In de Afghaanse hoofdstad Kaboel is een Nederlandse vrouw ontvoerd. Dat heeft de Afghaanse televisiezender TOLO gemeld op gezag van het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. De identiteit van de vrouw is niet bekend en het is ook niet duidelijk voor welke organisatie ze dan wel werkte.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken kan voorlopig niet reageren. Hulporganisatie Cordaid laat weten geen Nederlandse vrouw in Afghanistan te hebben. Andere hulporganisaties kunnen nog niets zeggen.

Het is ook niet bekend of de ontvoering verband houdt met de aanval op het Afghaanse parlement vanmorgen, toen vermoedelijke talibanstrijders het parlementsgebouw probeerden binnen te dringen. Toen dat niet lukte, verschansten ze zich in een nabijgelegen gebouw. Alle aanvallers kwamen om, tientallen burgers raakten gewond.