Niet ex-man, maar advocaten verantwoordelijk voor in tweeën gesneden bezittingen

Goed nieuws voor wie medelijden had met de partner van de Duitse man die na de scheiding alle bezittingen wel heel letterlijk verdeelde. Het filmpje waarin de man druk in de weer is met zijn slijpschijf is namelijk een marketingcampagne. Van advocaten, zowaar.

Het verhaal dateert van vorige week. Een Duitse man brak na 12 jaar met zijn vriendin Laura en startte met het verdelen van de bezittingen. Dat laatste nam de man wel heel letterlijk, want hij zaagde alles in tweeën. Haar deel ging op de post, zijn deel is terug te vinden op eBay. Het filmpje waarop de hele actie te zien is, lokte de afgelopen dagen al meer dan 5 miljoen kijkers op YouTube.

Opvallend, dat wel. Maar goed nieuws als u nog steeds medelijden had met de vrouw die plots een halve iPhone, tv of Opel Corsa voor haar deur zou hebben zien staan. Het filmpje is namelijk een marketingcampagne van German Bar Association, een vereniging van Duitse en Duitstalige advocaten.

Gevecht om goederen

"We wilden op een humoristische wijze een probleem aankaarten dat niet enkel in Duitsland voorkomt", legt de vereniging de actie uit. "Te weinig echtparen treffen voorzorgsmaatregelen voor een eventuele scheiding, bijvoorbeeld met een huwelijkscontract. Een scheiding eindigt zo meestal in een gevecht om de bezittingen, waar het koppel en hun kinderen onder lijden."

Dat hun actie zo'n groot succes zou hebben, had de vereniging niet verwacht. "Niemand had verwacht dat het verhaal op zo'n korte tijd miljoenen mensen wereldwijd zou kunnen bereiken", zegt persverantwoordelijke Swen Walentowski. "We zijn erg blij met het resultaat."

Geld naar goed doel

De halve goederen die op eBay terug te vinden zijn, bestaan voor alle duidelijkheid wel degelijk. De hoogste bieder zal geïnformeerd worden over het echte verhaal achter zijn of haar aankoop. Het geld gaat naar het goede doel. Eind goed, al goed, dus.

lees ook