Op een na zwaarste ochtendspits van het jaar

Ongevallen, werken en regenweer: we maakten deze morgen een zware ochtendspits mee. Op het hoogtepunt stond er 417 kilometer file op onze wegen, goed voor de op een na zwaarste ochtendspits van het jaar tot nog toe.

Twee zware ongevallen op de E313 in de richting van Antwerpen, de werken op de E40 ter hoogte van Wetteren-Erpe Mere en het regenweer eisten hun tol. Nu is het fileleed al gedaald tot om en bij de 100 kilometer, maar op het hoogtepunt stond er 417 kilometer file.

Dat maakt de ochtendspits van vandaag de op een na zwaarste van het jaar tot nog toe. Enkel op maandag 23 februari stond er met 447 kilometer nog meer file. Toen veroorzaakten sneeuw en regen heel wat incidenten. Op zaterdag 24 januari stond er door winterweer 716 kilometer file, maar strikt genomen was er toen geen sprake van een ochtendspits.