Parket zoekt verkrachter van minderjarige tijdens Gentse Feesten

Het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent, is op zoek naar een man die een minderjarig meisje verkrachtte in een steegje van de Veldstraat tijdens de Gentse Feesten. Ook zijn kompaan wordt gezocht.

De feiten gebeurden op donderdag 24 juli 2014. Het minderjarige meisje was met haar vriend op stap tijdens de Gentse Feesten. Op de Korenmarkt raakte ze aan de praat met een allochtone jongen die haar een vuurtje vroeg.

In de menigte verloor ze tussen 2 en 3 uur haar vriend. "Tijdens de zoektocht merkte ze op dat diezelfde allochtone jongen haar volgde. Het meisje kreeg schrik en vluchtte een steegje in van de Veldstraat (Nodenayesteeg). Ze verborg zich achter een muurtje en bleef daar tien minuten zitten. Op het ogenblik dat ze zich rechtte kwam diezelfde jongen samen met een kompaan op haar af. Ze kreeg slagen in het gezicht en werd op de grond gegooid. Onder bedwang werd ze verkracht. De daders vluchtten weg toen een koppel het steegje inwandelde."

Het meisje verzweeg lange tijd de feiten, tot haar ouders een brief vonden waarin ze haar verhaal deed. Het slachtoffer kon nog een beschrijving van de dader geven, waarna de politie een robotfoto opstelde.

Beschrijving

De verdachte van de verkrachting is ongeveer twintig jaar oud, van vreemde origine en met een getaande huidskleur. Hij is 1,80 meter lang en normaal gebouwd. Hij heeft een dunne snor, mogelijk een stoppelbaard, zwart haar met een schuine kuif en gel. Hij droeg een blauwe V-halstrui van het merk Hollister, All Star sportschoenen en vermoedelijk een blinkend steentje als oorbel. De man sprak Nederlands met een vreemd accent.

Zijn kompaan is eveneens van vreemde origine en heeft een getaande huidskleur. Hij is kleiner, mollig en heeft een grote neus en zwart haar vermoedelijk met krullen. Ook hij droeg een glitteroorbel, over zijn kledij is niets gekend en de man heeft geen Nederlands gesproken.

Wie de man(nen) herkend of meer informatie heeft over de feiten, in het bijzonder het koppel dat het steegje inwandelde, wordt verzocht om gratis contact op te nemen op 0800 30 300 of te mailen naar opsporingen@policie.belgium.eu.