Phara de Aguirre gaat "Koppen" presenteren

Phara de Aguirre presenteert vanaf komend najaar "Koppen", het reportagemagazine van Eén. Ze vervangt Tim Verheyden, die binnenkort aan de slag gaat bij "Het Journaal".
© VRT - Joost Joossen

Phara de Aguirre was de voorbije jaren gastvrouw van "Panorama", waarvoor ze ook lange reportages maakte. "Ik ben de collega's die me de knepen van het vak hebben geleerd zeer dankbaar", zegt ze. "Naast mijn werk bij "Panorama" heb ik ook enkele reportages voor "Koppen" gemaakt en dat smaakte naar meer."

De Aguirre noemt het "een hele eer om in de voetsporen van Wim De Vilder en Tim Verheyden "Koppen" te mogen presenteren". Het is nog niet bekend wie haar rol overneemt bij "Panorama", dat vanaf het najaar terugkeert op Canvas.

Verheyden van "Koppen" naar "Het Journaal"

Tim Verheyden verhuist van "Koppen" naar "Het Journaal", waar hij zich als chef storytelling zal bezighouden met het verhalende karakter van nieuwsreportages. "Een job die in die boeiende tijden voor de journalistiek meer dan ooit relevant is".

Verheyden werkte twee jaar voor "Koppen". "Ik heb er de kans gekregen om reportages te maken over onderwerpen die me na aan het hart liggen, zoals "Made in Bangladesh" of "Suikervrij"."

Meest gelezen