Station Brugge krijgt eerste flexibele werkplek in Vlaanderen

Regus, wereldwijd aanbieder van kantoorruimtes en business-centra, heeft in het station van Brugge een flexibele werkplek geopend. Het gaat om het eerste zogenoemde Regus Express center in Vlaanderen.

Regus heeft al zestien business centra in België, maar snijdt met Regus Express een nieuw concept aan. Het bedrijf sloot een overeenkomst met openbaar vervoersmaatschappij NMBS om acht Express-centers te openen. In de stations Luik-Guillemins en Brussel-Luxemburg openden dit jaar de eerste twee Express-centers. Het station in Brugge krijgt de eerste Regus Express in Vlaanderen. Later volgen Leuven, Brussel-Zuid, Brussel-Centraal, Antwerpen en Sint-Niklaas nog.

Het Regus Express center in het station van Brugge beschikt over een business lounge met leestafel, thinkpods en drie vergaderzalen. Gebruikers kunnen de locatie huren om op enkele meters van het perron klanten te ontmoeten of om er administratie bij te werken. Verder worden de centers uitgerust met high-speed wifi en ondersteunende diensten voor bijvoorbeeld assistentie bij het uitprinten van documenten tot het boeken van een taxi of restaurant. De centers zijn toegankelijk vanaf 6 euro en worden per uur geboekt.

"Met deze business unit richten we ons op drukke locaties in luchthavens, tank- en treinstations. Net zoals in de treinstations van Luik-Guillemins en Brussel-Luxemburg, en op verschillende locaties in Frankrijk en Nederland zullen treinreizigers voortaan ook in Brugge hun tijd productiever kunnen invullen", aldus William Willems, algemeen directeur voor Regus België.