Tot anderhalf uur aanschuiven richting Oostende door wegenwerken op E40

Omdat de E40 tussen Zwijnaarde en Erpe-Mere wegens werkzaamheden in beide richtingen tot twee rijstroken is versmald, lopen de files in de richting van Oostende omstreeks 8 uur op tot anderhalf uur. Dat werd vernomen bij het Vlaamse Verkeerscentrum.

In de richting van Oostende is het anderhalf uur aanschuiven vanaf Affligem-Aalst, in de richting van Brussel is het aanschuiven tussen Zwijnaarde en Wetteren, daar lopen de wachttijden op tot vijftig minuten.

Woordvoerder Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum wijst erop dat niet alleen de werf zelf, maar ook het regenweer en het feit dat mensen moeten wennen aan de nieuwe situatie, de lange files veroorzaken.

Overigens zijn er ook grote problemen gemeld op de N9, de oude gewestweg tussen Aalst en Gent. Vooral op het traject Oordegem-Aalst en Gentbrugge-Melle zijn er lange wachttijden.

Wegenwerken

Vanaf vandaag wordt het verkeer op de E40 tussen Erpe-Mere en Zwijnaarde in beide richtingen tot twee rijstroken in plaats van drie herleid. Tot 3 juli wordt er gewerkt op het complex Wetteren-Erpe-Mere, daarna wordt tot 14 juli gewerkt tussen Zwijnaarde en Wetteren.

Het Agentschap Wegen en Verkeer laat de rechterrijstrook tot op de fundering heraanleggen in asfalt, de middelste rijstrook krijgt een nieuwe onder- en toplaag en van de linkerrijstrook en de pechstrook wordt enkel de toplaag vernieuwd. Die linkerrijstrook wordt vanaf half augustus aangepakt.