Trap regelt verkeer tussen (sms'ende/swipende) studenten

Een universiteit in Utah heeft sinds kort een bekende trap. Neonstrips verdelen de trap namelijk in drieën, met een gangpad om te stappen, eentje om te lopen én eentje om te sms'en of te swipen. Foto's van de trap hebben de lokale, nationale en internationale media gehaald.

"Op een campus met 18- tot 24-jarigen bij wie de smartphone aan hun handen plakt, heb je altijd wel kans om tegen iemand te botsen. Het is eigen aan het leven dat we tegenwoordig leiden. Het ontwerp van de trap was er eerder om mensen aan het lachen te brengen, dan dat het een poging is om het verkeer te regelen", legt directeur Matt Bambrough uit.

Enkele weken geleden werden de markeringen aangebracht. Een student nam een foto en zette die online. Sindsdien is de foto viraal gegaan, tot in India en Japan toe.

Geloof het of niet maar sommige studenten volgen toch de instructies op de trap op. "Het is een grappig zicht, ook wanneer studenten van "vak" veranderen als ze beginnen sms'en", klinkt het.

Naast de trap voor smartphonegebruikers, heeft de universiteit trouwens ook een trap voor studenten die in conditie willen blijven. Per 4 treden staat er gemarkeerd hoeveel calorieën je al verbrand hebt. 

lees ook