Twee leden van "Lidl-bende" veroordeeld tot 8 en 10 jaar cel

In Ieper hebben twee leden van de "Lidl-bende" samen 18 jaar gekregen voor verscheidene overvallen die ze hadden gepleegd op supermarktfilialen in Vlaanderen en Wallonië. Een 20-jarige man uit Rijsel kreeg acht jaar cel, zijn 26-jarige kompaan uit Roubaix tien jaar.

De twee liepen na grondig speurwerk begin september vorig jaar in Rijsel tegen de lamp. Ze werden aangetroffen in een wagen die ze in Douai hadden gestolen bij een carjacking. In de koffer van de auto bevonden zich tal van vuurwapens. Het tweetal bleek gewapende overvallen (of pogingen tot) gepleegd te hebben in Lidl-vestigingen in onder meer Geluwe, Ronse, Doornik, Nazareth en Kuurne.

Ze sloegen ook toe in een tabakszaak in Doornik, in de slagerij Renmans in Poperinge en in een Aldi-vestiging in Frasnes-lez-Anvaing. Alle feiten speelden zich af tussen maart en augustus 2014. De twee pleegden in Noord-Frankrijk verschillende carjackings. De wagens die ze daarbij buit maakten, gebruikten ze voor de overvallen in ons land.