Twee ongevallen op E313: een dode

Vanmorgen vroeg zijn twee zware ongevallen gebeurd op de E313 in de richting van Antwerpen. Bij het eerste ongeval (ter hoogte van Pulle) vatte een vrachtwagen vuur na een klapband. Het tweede ongeval gebeurde ter hoogte van Geel-West, meer bepaald in de staart van de file die ontstaan was na het eerste ongeval. Daarbij overleed een vrachtwagenchauffeur. De E313 is nog zeker tot 10 uur afgesloten in Geel-West.

Iets over vijf uur vanmorgen kreeg een vrachtwagen geladen met grote rollen papier op de E313 een klapband. De bestuurder zette zijn vrachtwagen op de pechstrook en merkte dat zijn oplegger vuur had gevat.

Intussen is de brand geblust en zijn de takelwerkzaamheden begonnen. De E313 is daardoor een uur lang afgesloten vanaf Geel-West. Ook alle opritten tussen Geel-West en Massenhoven zijn dicht, met fileleed als gevolg.

In de staart van de file gebeurde nog een tweede ongeval. Daarbij kwam een vrachtwagenchauffeur om het leven.

Het verkeer in de richting van Antwerpen moet de snelweg verlaten in Geel-West om via Kasterlee en Turnhout langs de N19 om te rijden en in Turnhout-Centrum de E34 te nemen.