Vijf doden bij nieuwe brand in Charleroi

Bij een brand in Marchienne-au-Pont, een deelgemeente van Charleroi, zijn afgelopen nacht vijf mensen omgekomen. Het zou gaan om een vrouw, haar drie kinderen en hun grootmoeder. Eén kind heeft de brand overleefd.

De brandweer werd om iets na 4 uur opgeroepen en was snel ter plaatse. Toen ze in de Rue de Zône aankwamen, zagen ze een meisje van 4 voor het brandende huis staan. "Kennelijk was ze door haar moeder uit het raam gegooid, vanaf de eerste verdieping", zegt een woordvoerder van de brandweer van Charleroi. Het kind werd naar het ziekenhuis gebracht.

Toen de brandweermannen het huis binnengingen, troffen ze op de verdieping vijf lichamen aan: twee volwassen vrouwen en drie kinderen. "Blijkbaar ging het om de moeder, de grootmoeder en drie kinderen, die tussen 2 en 7 jaar oud waren", aldus de brandweer.

De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht, maar het zou niet om kwaad opzet gaan.

Tweede brand

Het is de tweede zware woningbrand in twee dagen tijd in de buurt van Charleroi. In Trazegnies, zo'n 10 kilometer verderop, woedde er ook een zware brand. Daardoor zijn zes leden van een nieuw samengesteld gezin omgekomen: twee ouders en vier kinderen.

Een van de kinderen was al hersendood verklaard. Deze namiddag is het kind uiteindelijk overleden.