Vliegtuigen van Poolse luchtvaart­maatschappij aan de grond door cyberaanval

Als gevolg van een cyberaanval, heeft de Poolse luchtvaartmaatschappij LOT haar toestellen gisteravond vijf uur lang aan de grond moeten houden op de luchthaven Frédéric Chopin in Warschau. In totaal hebben daardoor zeker 1.400 passagiers vertraging opgelopen, zo heeft de luchtvaartmaatschappij bekendgemaakt.
AP2012

De hackers voerden rond 16 uur (lokale tijd) een aanval uit op het informaticasysteem waarmee LOT zijn vluchtschema beheert. Omdat het systeem helemaal werd platgelegd, was het onmogelijk om vliegtuigen op te laten stijgen. De toestellen die zich al in de lucht bevonden, hebben geen hinder ondervonden van de aanval, zo benadrukt LOT in een mededeling.

Rond 21 uur was alles weer onder controle, zo stelt LOT verder. De Poolse luchtvaartmaatschappij heeft in totaal een tiental binnen- en buitenlandse vluchten moeten schrappen.