"ECB verruimt opnieuw steun voor Griekse banken"

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft het plafond voor de noodsteun aan Griekse banken opnieuw opgetrokken. Dat meldt het persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
Het hoofdkwartier van de ECB in Frankfurt

De zogeheten Emergency Liquidity Assistance (ELA) wordt met goedkeuring van de ECB door de Griekse centrale bank verleend. De steun is bedoeld om te voorkomen dat Griekse banken omvallen. Zij zien al geruime tijd veel geld wegstromen door de aanhoudende onzekerheid over de economische toekomst van Griekenland.

Het is niet duidelijk met hoeveel het plafond is opgetrokken. De ECB verruimt de mogelijkheid voor steun al voor de vierde keer binnen een week. De nieuwste verhoging volgt op de eurotop van gisteren, waarbij werd aangegeven dat er mogelijk deze week eindelijk een akkoord komt over de verdere aanpak van de Griekse schuldencrisis.