Achtervolging ontaardt in schietpartij in Aalbeke

Vanmiddag is een politie-achtervolging tussen Aalbeke en Moeskroen uitgedraaid op een schietpartij. Een wagen werd door de politie achtervolgd, toen het voertuig zich ter hoogte van de grens vastreed. Volgens getuigen vond er toen een schietpartij plaats. Daarbij zou een man om het leven zijn gekomen en raakten twee agenten gewond. Dat meldt het parket van Doornik.

Omstreeks 16 uur zagen verschillende getuigen een wagen die achtervolgd werd door de politie, vanuit Aalbeke richting Moeskroen. Aan de grens reed de wagen zichzelf klem ter hoogte van de overweg.

Bij die schietpartij die daarop volgde in de buurt van de voormalige fabrieken Louis De Poortere kwam een Franse man om het leven en raakte twee agenten gewond. De Fransman werd geschaduwd door agenten van de federale gerechtelijke politie en manschappen van de speciale eenheden.

Het parket van Kortrijk leidt het onderzoek. Het parket van Doornik wil niets kwijt over het motief van de politietussenkomst.