Berlusconi moet 1,4 miljoen euro alimentatie betalen aan ex-vrouw

De Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi zal zijn ex-vrouw Veronica Lario 1,4 miljoen euro alimentatie per maand moeten betalen. Dat heeft een Italiaanse rechter bevestigd. Berlusconi en Lario gingen in 2009 al uit elkaar, maar lagen sindsdien in de clinch over de praktische afhandeling van hun scheiding.

Volgens nieuwsagentschap ANSA kwamen de advocaten van Berlusconi en zijn vrouw dinsdag het definitieve akkoord overeen. Lario, een 58-jarige gewezen actrice in B-films, vroeg de scheiding aan in 2009. Ze wou 3 miljoen, maar moet zich nu tevredenstellen met 1,4 miljoen euro. Het bedrag stond ook al in een tussenvonnis in oktober 2013.

Lario, de tweede vrouw van de 78-jarige Berlusconi, gaf hem de bons nadat een krant onthuld had dat de toenmalige premier een feestje had bijgewoond voor de 18de verjaardag van een voormalig lingeriemodel. Ze sprak hem naar verluidt met "papi" aan.