Bourgeois speelt bagage kwijt op weg naar China

De bagage van Vlaams minister-president Geert Bourgeois is op de luchthaven van Frankfurt zoek geraakt toen hij op weg was naar China. De Vlaamse regeringsleider heeft intussen al een nieuw wit hemd gevonden.

Geert Bourgeois was onderweg naar China, waar het Belgische koningspaar momenteel op staatsbezoek is. Bij de overstap op de luchthaven van Frankfurt liep het mis. De bagage van zowel de Vlaams minister-president, zijn woordvoerder als zijn kabinetschef raakten niet mee overgeladen op de vlucht naar China. Blijkbaar was er een probleem met de vlucht uit Brussel.

Flanders Investment & Trade, het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen, kreeg dan maar de opdracht om Bourgeois van nieuwe kleren te voorzien. Zo kon de N-VA'er alvast een nieuw wit hemd aantrekken in het Verre Oosten. Over onderbroeken en andere essentiële kledingstukken is niet gecommuniceerd. Morgen zouden de Vlaams minister-president en zijn bagage opnieuw herenigd moeten zijn.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) heeft op Twitter met een kwinkslag gereageerd op het bagageverlies van de minister-president. Zelfspot is haar daarbij niet vreemd: ze verwijst naar een handelsmissie in de VS van een aantal jaar geleden waar zij  het woord nam en het toen in schabouwelijk Engels had over het "white hemd" van toenmalig minister-president Kris Peeters.