Brigitte Bardot schrijft brief naar Choupette

De voormalige Franse actrice en dierenrechtenactiviste Brigitte Bardot heeft een brief geschreven naar Choupette, de lievelingskat van mode-ontwerper en -icoon Karl Lagerfeld. Ze roept de kat op om eens aan de oren te trekken van zijn baasje om geen bont meer te gebruiken in de collecties. Die oproep komt twee weken voor de Paris Fashion Week start.

Tijdens die modeweek zal het Italiaanse modehuis Fendi voor het eerst een collectie voorstellen die zich focust op bont. De "haute-fourrure"-show vindt op 8 juli plaats. Lagerfeld zal instaan voor de prêt-à-porter-lijn.

"Mijn liefste Choupette, ik reken op jou om in de oren van jouw papa Karl de wanhoop van je broertjes te spinnen. Ze vragen enkel te leven. Ze zijn veroordeeld tot de dood opdat hun vacht zou kunnen dienen als versiering van de onmenselijken", schrijft de 80-jarige Bardot.

Lagerfeld staat achter het gebruik van bont. "Mensen eten vlees en dragen leder, en leer is niets anders dan geschoren bont", zei de mode-ontwerper in april nog. Hij benadrukte ook dat de bontindustrie heel wat mensen een job biedt.