Brussels Airlines vliegt vanaf september vaker naar Sierra Leone en Liberia

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines zal vanaf 8 september vier keer per week vliegen op Freetown en Monrovia, de hoofdsteden van respectievelijk Sierra Leone en Liberia. Dat is een verdubbeling van de huidige capaciteit. Sinds enkele weken is al het vluchtprogramma naar ebola-land Guinee al uitgebreid. "We gaan terug naar de vluchtschema's van voor de ebola-uitbraak", aldus woordvoerder Geert Sciot.
Archieffoto uit Sierre Leone

Brussels Airlines was tijdens de ebola-epidemie de enige Europese luchtvaartmaatschappij die bleef vliegen op Liberia, Sierra Leone en Guinee. Nu de crisis over haar hoogtepunt heen lijkt, wil Brussels Airlines "volop de relance van Sierra Leone en Monrovia gaan ondersteunen". Liberia werd vorige maand ebolavrij verklaard en ook in Sierra Leone neemt het aantal nieuwe besmettingen af.

Concreet zal vanaf 8 september de vluchtfrequentie op Freetown en Monrovia verdubbeld worden tot vier vluchten per week (dinsdag, woensdag, vrijdag en zondag).

"Dit is een belangrijke investering in de bereikbaarheid van beide landen die op dit ogenblik, nu de regio aan een economische heropleving werkt, noodzakelijk is", zegt Lars Redeligx, de commercieel directeur van Brussels Airlines, in een persbericht.

“We zijn als enige Europese luchtvaartmaatschappij Liberia, Sierra Leone en Guinee tijdens de ebolacrisis trouw gebleven. Zo hebben we meer dan 80.000 passagiers aan boord van onze vluchten verwelkomd en meer dan 2.000 ton vracht getransporteerd, waarvan de meerderheid hulpgoederen waren voor de ebolacrisis”, aldus nog Redeligx.

Het vluchtprogramma naar het derde "ebola-land" Guinee werd onlangs al uitgebreid naar drie vluchten per week.