Doek valt voor televisieserie "Hannibal"

Fans die uitkeken naar de introductie van Clarice Starling in de televisieserie "Hannibal" blijven verweesd achter. NBC heeft beslist om geen vierde seizoen te maken van de reeks die geïnspireerd is op het personage van de Amerikaanse auteur Thomas Harris.

Hannibal Lecter is een van de meest angstaanjagende psychopaten uit de literatuur. Het eerste boek van Thomas Harris met het personage verscheen begin de jaren 80. De vier boeken die Harris schreef werden met succes verfilmd.

De Amerikaanse televisiezender NBC creëerde een paar jaar geleden de televisieserie "Hannibal". De Deense acteur Mads Mikkelsen vertolkt de hoofdrol in de serie.

Na drie seizoenen en 29 afleveringen maakte NBC bekend dat er geen vierde seizoen wordt gemaakt. Op internet reageren fans misnoegd op het nieuws. In het vierde seizoen zou profiler Clarice Sterling geïntroduceerd worden, de profiler die in "Silence of the lambs" werd vertolkt door Jodie Foster.