Er komt een specifieke verzekering voor mantelzorgers

Mantelzorgers zullen binnenkort een mantelzorgverzekering kunnen afsluiten. Mensen die een zieke naaste verzorgen, lopen namelijk het risico op ongevallen of ze kunnen medische toestellen beschadigen, maar tot nu toe waren die risico's erg moeilijk te verzekeren.
Archieffoto

De zogenoemde "mantelzorgverzekering" zal de aansprakelijkheid, de lichamelijke schade en de schade aan medische toestellen dekken. Ook een rechtsbijstandverzekering is in de polis opgenomen. Mantelzorgers die zich willen aansluiten bij die specifieke verzekering moeten zich eenvoudig aanmelden bij een mantelzorgorganisatie.

"Incidenten bij de uitvoering van de mantelzorg konden tot op vandaag zeer moeilijk verzekerd worden. Dat wordt nu wél mogelijk", zegt minister van Werk Kris Peeters (CD&V), die met de verzekeringssector overleg heeft gepleegd.

Het is vandaag trouwens de Dag van de Mantelzorg. "Naar aanleiding daarvan willen we nog eens expliciet onze uitdrukkelijke waardering voor de mantelzorgers uitspreken. Hun engagement is onmisbaar in een warme samenleving. Zij verdienen alle steun en omkadering", aldus Peeters.