Franse actrice en zangeres Magali Noël overleden

De Franse actrice en zangeres Magali Noël is op 83-jarige leeftijd overleden in haar woning in Chateauneuf-Grasse in Frankrijk. Noël acteerde in verschillende films van Federico Fellini en was de zangeres van "Fais-moi mal Johnny", een van de eerste rocknummers in het Frans.
AP1973
Magali Noël op de set van "Amarcord" van Fellini

De Franse actrice en zangeres Magali Noël is vijf dagen voor haar 84e verjaardag overleden. "Ze was een van de vier grote sterren van haar tijd, Annie Girardot, Brigitte Bardot, Jeanne Moreau en mijn moeder", meldde de dochter van Magali Noël aan het Franse persbureau AFP.

Magali Noël was een van de grote sterren van de Franse cinema na de Tweede Wereldoorlog. Ze acteerde in drie films van Federico Fellini: "La dolce vita", "Satyricon" en "Amarcord". Ze was ook te zien in "Z" van Constantin Costa-Gavras en "Le rendez-vous d'Anna" van Chantal Akerman.

Midden de jaren 50 scoorde Noël als zangeres een grote hit met "Fais-moi mal Johnny". "Fais-moi mal Johnny" werd geschreven door Boris Vian en Alain Goraguer en geldt als een van de eerste rock-'n-roll-nummers in het Frans.

De in de Turkse stad Izmir geboren Noël bleef tot kort voor haar dood actief als actrice. Ze is in haar slaap overleden.