Geely bevestigt engagement voor Volvo Cars in Gent

Tijdens zijn staatsbezoek aan China heeft koning Filip samen met leden van de federale regering en de drie gewesten een bezoek gebracht aan Geely University van de autogroep Geely, het moederbedrijf van Volvo Cars in Gent. Geely-topman Li Shufu ontvouwde zijn ontwikkelingsplannen voor de Volvo-site in Gent. "We zullen een weg vinden om de fabriek in Gent voor een lange periode te ontwikkelen", zo zei Shufu aan koning Filip, die hem in ruil een jaarlijkse ontmoeting voorstelde.

Het bezoek aan Geely werd bijgewoond door de ministers-presidenten van de drie gewesten: Geert Bourgeois (N-VA,Vlaanderen), Rudi Vervoort (PS, Brussel) en Paul Magnette (PS, Wallonië). Federaal minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) is blij met de deelname van de drie gewesten aan het staatsbezoek. "Het is een sterk beeld dat de drie gewesten op het internationale toneel samenwerken met de federale regering. Dat soort samenwerking was er ook al tijdens de prinselijke handelsmissies", aldus Reynders.

Om die samenwerking nog eens in de verf te zetten, zakte de delegatie na het bezoek aan Geely University nog af naar de Chinese Muur voor een fotomoment (foto). In de namiddag heeft het koninklijke paar nog een ontmoeting met de Chinese president Xi Jinping en zijn echtgenote Peng Liuyan.