Getouwtrek over vierde seizoen "De mol"

Verschillende kranten melden dat de plannen van Vier voor een nieuw seizoen van het programma verstoord kunnen raken door een rechtenkwestie. Het programma werd eind de jaren 90 bedacht door Bart De Pauw, Tom Lenaerts, Michiel Devlieger en Michel Vanhove. Het is niet duidelijk of Vier van de bedenkers de toestemming heeft gekregen voor een nieuw seizoen.

Vier heeft gisteren de opmerkelijke oproep gelanceerd voor kandidaten voor een nieuw seizoen van "De mol". De eerste drie seizoenen van "De mol" waren rond de eeuwwisseling een kijkcijfertopper op Eén.

Het nieuwe seizoen van "De mol" op Vier wordt gepresenteerd door Gilles De Coster. Het is niet duidelijk of de vier bedenkers hun fiat hebben gegeven voor het nieuwe seizoen. Volgens De Morgen en Het Laatste Nieuws heeft Vier de toestemming van alle vier nodig.

Van dat viertal, Michiel Devlieger, Bart De Pauw, Tom Lenaerts en Michel Vanhove, werkt enkel Michiel Devlieger nog voor Woestijnvis.

Het Nieuwsblad en De Standaard melden dat de bedenkers en Woestijnvis het oneens zijn over wie de uitzendrechten voor Vlaanderen van "De mol" bezit.