Ondernemingsraad bij Delhaize: fusie met Ahold?

Morgenochtend is er op de hoofdzetel van de supermarktketen Delhaize in Sint-Jans-Molenbeek een speciale ondernemingsraad. Wellicht zal daar de fusie met de Nederlandse tegenhanger Ahold worden aangekondigd.

Sinds vorige maand voert Delhaize gesprekken over en fusie met Ahold, de holding boven de Nederlandse winkelketen Albert Heijn. Vandaag lijken die gesprekken in een stroomversnelling terecht zijn gekomen.

In de loop van de namiddag werd het aandeel van Delhaize op de beurs van Brussel dan geschorst in afwachting van een mededeling. Die is er nog altijd niet.

Wel is nu bekendgemaakt dat er morgenochtend om half acht een speciale ondernemingsraad is op de hoofdzetel van Delhaize in Sint-Jans-Molenbeek. Die zou gaan over "de toekomst van Delhaize".

De christelijke vakbond LBC-NVK verwacht dat het gaat over de fusie met Ahold. De bonden willen garanties over de tewerkstelling en de loon- en arbeidsvoorwaarden die afgesproken waren in sociale akkoorden. Omdat Albert Heijn slechts enkele winkels heeft in ons land, is er niet echt te vrezen voor nieuwe sluitingen.