Tientallen mensen ziek na deelname aan "Mud Day" in Zuid-Frankrijk

In het zuiden van Frankrijk zijn tientallen mensen ziek geworden na hun deelname aan "Mud Day", een hindernissenparcours door de modder. De slachtoffers hebben allemaal maag- en darmklachten. Naar de oorzaak van de symptomen wordt nog gezocht.

Afgelopen zaterdag namen zo'n 8.000 mensen deel aan de "Mud Day" in Levens, in het achterland van de Zuid-Franse stad Nice. Twee dagen later kwamen de eerste meldingen van zieken binnen: braakneigingen, diarree, spierpijn, koorts.... Gisteren stond de teller op zeker 40 zieke mensen. Het ziekenhuis van Cagnes-sur-Mer getuigt over een blijvende toevloed van zieken en spreekt van een uitzonderlijke crisis. Ook op de Facebookpagina van het evenement lopen de meldingen binnen. "Mud Day = Merde Day (strontdag)" kan een slachtoffer zich nog vrolijk maken.

De lokale autoriteiten volgen de zaak op de voet en vragen zieken om zich te melden. De organisatoren beloven om de oorzaak van de ziektegolf te onderzoeken. Voorlopig bestaat daar nog geen duidelijkheid over, maar er wordt onder meer gedacht aan een salmonellavergiftiging, mogelijk na het inslikken van modder. Bacteriologische testen moeten daarover de komende dagen uitsluitsel geven.