Tweede zeeleeuwtje geboren in Boudewijn Seapark in Brugge

In het Boudewijn Seapark in Brugge zijn in minder dan een week tijd twee zeeleeuwtjes geboren. Dat meldt het West-Vlaamse attractiepark.
Michel Vanneuville

De geboorte dateert van afgelopen vrijdag. Mama Zazou en haar kersverse jong stellen het goed. Twee dagen eerder was al een eerste zeeleeuwtje geboren: ook mama Babiche en haar jong stellen het goed. Beide zeeleeuwtjes hebben dezelfde papa, namelijk Fernandez, dus de pups zijn halfbroertjes of -zusjes. Het geslacht van beide pups is nog niet gekend.

Mama Zazou werd in 2011 al eens moeder, toen van Casper. De 17-jarige Fernandez kwam in 2013 vanuit Amsterdam naar Brugge om te kweken, een taak waar hij dus duidelijk in geslaagd is.

Het gaat om Californische zeeleeuwen. Een Californische zeeleeuw is gemiddeld elf maanden zwanger. Na de geboorte kan het jong nog niet zwemmen en moet het twee weken op het droge blijven om aan te sterken. De baby wordt gemiddeld 6 maanden gezoogd door zijn moeder. Californische zeeleeuwen leven langs de kust van Californië. Ze leven in een harem, bestaande uit één volwassen man en een aantal vrouwtjes met hun pups. De vrouwtjes wegen tussen 90-120 kg en de mannen tussen 200-400kg.