Van Besien: "Het is of Ringland of de Oosterweelverbinding"

Vlaams parlementslid Wouter Van Besien (Groen) ziet in de conclusie van actiegroep Ringland dat de Oosterweelverbinding niet combineerbaar is met het Ringlandconcept het einde van het "én-én verhaal" van de Vlaamse regering en BAM (Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel). "Het is of Ringland, of de Oosterweelverbinding", stelt hij. "De studie van Ringland bevestigt duidelijk dat beiden niet compatibel zijn."

Voor Van Besien toont de meest recente studie van het Ringlandcollectief, een groep Antwerpse architecten en ingenieurs en hun sympathisanten, definitief aan dat de Oosterweelverbinding "niet in de opdracht slaagt om een oplossing te bieden die een vlotte mobiliteit combineert met gezonde lucht en nieuwe ruimte voor de Antwerpenaren". Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) zal dus moeten kiezen tussen de twee projecten, meent hij.

"Ringland klaagt ook aan dat ze niet betrokken werden door de Vlaamse regering", gaat Van Besien verder. "Dat is ernstig. De regering-Bourgeois maakt exact dezelfde fouten als de regering-Peeters. Het wordt tijd dat de ministers beseffen dat we in de 21ste eeuw leven, en dat je dus moet overleggen met de mensen en de organisaties als je draagvlak wil voor je projecten", besluit het Groen-parlementslid.