Versoepeling embargo zegen voor erfgoed Hemingway

Een Amerikaanse stichting stuurt voor bijna 800.000 euro hoogwaardige bouwmaterialen naar Cuba voor de bouw van een nieuw Ernest Hemingway-archief in Finca Vigia. De schrijver van "The old man and the sea" en "A farewell to arms" woonde van 1939 tot 1960 in de grote boerderij Finca Vigia in de buurt van Havana.

De versoepeling van het handelsembargo met Amerika is een zegen voor het Hemingway-archief in Cuba. Een Amerikaanse stichting stuurt voor ongeveer 800.000 euro aan bouwmaterialen naar Cuba voor de bouw van een nieuw Hemingway-archief.

De levering bouwmaterialen bevat zaken die op Cuba bijzonder schaars zijn, zoals leidingwerk en dakbedekking.

In het nieuwe Hemingway-archief zullen brieven, manuscripten, duizenden foto's en 9.000 boeken van Ernest Hemingway opgeslagen worden.

De Amerikaanse schrijver Ernest Hemingway (1899-1961) woonde van 1939 tot 1960 in de boerderij Finca Vigia in de buurt van Havana. Het huis van Hemingway is een toeristische trekpleister op Cuba. Het archief zal op het landgoed gebouwd worden, maar het blijft gesloten voor het publiek.