Voldoende geld ingezameld voor ondergrondse bierleiding De Halve maan

De Brugse bierbrouwerij De Halve Maan heeft voldoende geld ingezameld om een ondergrondse bierleiding aan te leggen. Vier mensen tekenden voor de duurste investering van 7.500 euro en krijgen in ruil levenslang elke dag een flesje Brugse Zot.

Brouwerij De Halve Maan lanceerde vorige week een crowdfundingsactie om investeerders voor haar ondergrondse bierpijpleiding door Brugge aan te trekken. De 3 kilometer lange pijpleiding kost zo'n 65.000 euro en zal lopen van de brouwerij -in het centrum van de stad- tot aan een bedrijventerrein verderop, waar het bier gebotteld wordt (zie onderaan).

Mensen die wel wat zagen in de investering, hadden de keuze tussen verschillende formules. Vier mensen kozen voor de duurste optie (7.500 euro) en krijgen nu in ruil levenslang elke dag een flesje Brugse Zot.