Zeven leden Brusselse stadsbende opgepakt

De Brusselse lokale politie heeft zeven leden van een stadsbende opgepakt die betrokken zouden zijn bij twee zware vechtpartijen eerder deze maand. Bij beide incidenten liepen verschillende slachtoffers, onder wie ook politieagenten, verwondingen op.

De eerste vechtpartij vond plaats op 5 april in Elsene. Twee broers kregen het na een verkeersongeval aan de stok met vijf personen. Twee van hen waren bij de aanrijding betrokken, de anderen kwamen hun vrienden bijstaan. De broers werden in elkaar geslagen en zijn nu nog altijd arbeidsongeschikt.

Ook het tweede incident vond plaats in Elsene, op 10 juni. Twee politieagenten werden verwond door een man die zich verzette bij een controle van zijn wagen. Een derde agent liep verwondingen op toen 30 andere personen zich tegen de politiepatrouille keerden. Een van de agenten is drie maanden arbeidsongeschikt, de twee andere telkens acht dagen.