Zwarte sjaal voor Maria uit protest tegen plannen buurthuis Lutselus

In het gehucht Lutselus bij Diepenbeek zijn oppositiepartijen SP.A, Groen en DAAD tegen de plannen voor het nieuwe buurthuis met gebedsruimte. De kerk in Lutselus stortte in 2010 in (foto's onderaan). Om het protest kracht bij te zetten kreeg het Mariabeeld een zwarte sjaal om.

De gemeente wil het bestaande buurthuis afbreken om op die plek een nieuw ontmoetingscentrum met gebedsruimte te bouwen. Maar volgens de oppositie heeft de meerderheid informatie achtergehouden over het dossier. 

"In het dossier heeft men de stukken van de adviesraden niet toegevoegd, en daarin staat net dat men beter de bestaande zaal laat staan", zegt Frank Keunen (SP.A). "Wij willen nog altijd een podium en een keuken, en het bestuur wil nu een klein buurthuisje zonder keuken en zonder podium. Op de vorige gemeenteraad zijn we misleid."

De oppositie heeft over het dossier een klacht ingediend bij de gouverneur. Ze wil ook dat er een objectieve studie komt over de stabiliteit van het buurthuis.