"Garanties van Delhaize en Ahold voor werkgelegenheid en investeringen"

"De afspraken die gemaakt zijn met de werknemers worden verder uitgerold", zegt vicepremier en minister van Werk Kris Peeters (CD&V) na afloop van een overleg met de directies van Ahold en Delhaize. Peeters heeft, samen met premier Charles Michel (MR), garanties gekregen voor de werkgelegenheid en investeringen.

Supermarktketens Delhaize en Ahold gaan fuseren. De directies van beide ketens hebben Charles Michel en Kris Peeters ingelicht over de fusieplannen. De supermarktketens zijn immers belangrijke spelers voor onze nationale economie. De premier en vicepremier hebben bij de ketens het belang van de werkgelegenheid bij Delhaize en Ahold onderstreept.

Volgens Michel en Peeters hebben de directies daar voldoende garanties voor geboden. "De afspraken die gemaakt zijn met de werknemers worden verder uitgerold en het maximaal behouden van de werkgelegenheid en de investeringen wordt betracht", zegt Peeters die benadrukt dat hij het fusiedossier van zeer nabij blijft opvolgen en wil voorkomen dat de fusie marktverstorend zou werken.