"Toiletten in horeca niet aangepast voor incontinente mannen"

Mannentoiletten in cafés en restaurants zijn meestal niet uitgerust met een vuilbakje om er incontinentiemateriaal achter te laten. Dat schrikt mannen met een incontinentieprobleem af om op café te gaan. Ziekenzorg wil nu komende zomer honderden horecazaken bezoeken om de uitbaters te sensibiliseren voor het probleem. Vanmorgen hielden vrijwilligers al een actie in Heist-op-den-Berg

"Incontinentie bij mannen is een vrij groot onderschat maatschappelijk probleem. Boven de 65 jaar heeft een op de vijf last van incontinentie", zegt Gerrit Ribbens van de Christelijke Mutualiteit. "Als je weet hoeveel van die mannen er soms op café gaan of op restaurant, dan is dat een groot doelpubliek dat te kampen heeft met een probleem. En dat met een kleine moeite kan worden verholpen."

Vrijwilligers van Ziekenzorg zullen daarom de komende zomer honderden horecazaken in de regio Mechelen en Turnhout bezoeken om de uitbaters te sensibiliseren. Later gaan ze nog eens langs om te kijken of er een vuilbakje staat. Is dat zo, dan krijgt de horecazaak een sticker zodat mannen met incontinentieproblemen er met een gerust hart kunnen binnenstappen.