Al ongeveer 20.000 festivalgangers in Werchter aangekomen

In Werchter zijn al ongeveer 20.000 festivalgangers gearriveerd. The Hive, het kampeerterrein langs de Werchtersesteenweg in Haacht dat organisator Live Nation zelf uitbaat, opende als enige camping vandaag al de deuren en liep al snel goed vol. Volgens burgemeester Dirk Claes (CD&V) van Rotselaar bleef het in Werchter-dorp zelf vrij rustig.

De grote stormloop van festivalgangers wordt morgen verwacht als om 12 uur het festival de deuren opent en om 14 uur het muzikaal geweld losbarst. Om 14 uur treedt de Britse powerpopgroep Marmozets als eerste aan op het hoofdpodium. St.Paul and The Broken Bones uit Alabama bijten de spits af in KluB C. Het festival is morgen uitverkocht wat een aanwezigheid van 85.000 festivalgangers impliceert. Headliners morgen zijn The Chemical Brothers en Faith No More.

Om de jaarlijkse verkeerschaos bij de start van het festival te beperken wordt vooral gerekend op het busvervoer dat De Lijn zoals steeds inlegt tussen het station van Leuven en de festivalweide. Tot maandagmiddag zet De Lijn hiervoor 175 chauffeurs en 60 bussen in. Vorig jaar namen tijdens Rock Werchter op de heen- en terugweg in totaal 123.000 festivalgangers een dergelijke bus. Rond 17 uur vanavond stond de teller al op 4.000.