Amerikaanse acteur Dick Van Patten overleden

De Amerikaanse acteur Dick Van Patten is op 86-jarige leeftijd overleden. De acteur met het ronde gezicht was de voorbije zestig jaar te zien in verschillende televisieseries. Hij acteerde onder meer in "Happy days", "Eight is enough" en "The love boat".

Van Patten begon zijn carrière als kindacteur in de populaire serie "Mama" van de Amerikaanse zender CBS in 1949. De serie liep tot 1957.

Daarna vertolkte de acteur rollen in tientallen tv-series en televisiefilms. Hij was te zien in onder meer "Rawhide", "The Doris Day show", "Medical center", "The streets of San Francisco", "The love boat", "Happy days", "Murder she wrote", "Growing pains", "Baywatch", "Family guy" en "Arrested development".

De bekendste rol van Van Patten was de hoofdrol in de serie "Eight is enough". De reeks liep van 1977 en 1981 en vertelde het verhaal van een vader van acht kinderen die al snel als weduwnaar door het leven moet gaan.

Van Patten acteerde ook in een veertigtal langspeelfilms en was bekend voor zijn inzet voor het dierenwelzijn en honden in het bijzonder.