Antwerpse crècheuitbaatser veroordeeld voor drugshandel

In Antwerpen is de uitbaatster van een kinderdagverblijf veroordeeld tot een effectieve celstraf van 2 jaar voor drugshandel. Ook haar schoonfamilie werd veroordeeld. In de crèche werden onder meer verdovende middelen opgeborgen. Kind en Gezin had zich burgerlijke partij gesteld, maar hun eis werd afgewezen.
Archieffoto

In de zaak werden celstraffen tot vier jaar uitgesproken. De uitbaatster van de crèche is veroordeeld tot twee jaar. Ook haar schoonfamilie stond terecht.

In het kinderdagverblijf werden spullen opgeborgen die te maken hadden met de drugshandel. Er lagen onder meer verdovende middelen. Het openbaar ministerie zei ook dat de subsidies van Kind en Gezin werden gebruikt voor investeringen in buitenlands vastgoed, maar dat is niet bewezen. Dat de crèche diende als dekmantel om drugsgeld wit te wassen, achtte de rechtbank ook niet bewezen.

"Wat mijn cliënte betreft is uitdrukkelijk aangetoond dat ze geen leider was van een criminele organisatie", zegt John Maes, advocaat van de uitbaatster. "Er is ook geen sprake van eventuele witwaspraktijken. Omdat mijn cliënte haar woning ter beschikking heeft gesteld van haar schoonfamilie en ze wist dat die zich bezighield met de verkoop van verdovende middelen, wordt ze beschouwd als mededader aan die feiten."

Hoewel de uitbaatster van de crèche is veroordeeld, is het kinderdagverblijf nog steeds open. Kind en Gezin had zich burgerlijke partij gesteld tegen de uitbaatster, maar die eis werd afgewezen.