Armeens volksprotest breidt zich uit

In Yerevan, de hoofdstad van de Kaukasische republiek Armenië, zijn duizenden mensen op straat gekomen uit protest tegen de verhoging van de prijs voor elektriciteit. Het optreden van de politie tegen de betogers wordt steeds grimmiger.

Het protest brak zes dagen geleden uit, maar breidt zich alsmaar uit. Vandaag zijn er zeker 9.000 mensen op straat gekomen in Yerevan. In de buurt van het presidentiële paleis is het tot incidenten gekomen met de oproerpolitie die traangas en de wapenstok heeft ingezet.

De betogers zijn boos omdat de prijs voor elektriciteit fors verhoogd is, maar er duiken alsmaar meer politieke eisen tot verandering op. Armenië zit in een economische malaise en die grotendeels het gevolg van de economische crisis in Rusland, traditioneel een bondgenoot van Armenië.

De Verenigde Staten, de Europese Unie en de regionale veiligheidsorganisatie OVSE zijn ongerust over het harde politieoptreden tegen de betogers.