Bewoners spannen kort geding aan tegen Belgocontrol

Bewoners van het oosten van Brussel hebben voor de burgerlijke rechtbank een kort geding aangespannen tegen luchtverkeersleider Belgocontrol. Ze vinden dat Belgocontrol de maatregelen niet uitvoert die de staat nam om de situatie te verlichten voor de buurtbewoners van Brussels Airport.

Bewoners van de gemeenten Sint-Pieters-Woluwe, Kraainem en Wezenbeem-Oppem betreuren dat Belgocontrol de verschillende maatregelen niet uitvoert die de Belgische staat nam na het arrest van het hof van beroep in Brussel op 17 maart 2005. Die maatregelen moeten de opeenstapeling van vluchten in de omgeving van de Oost-Brusselse gemeenten verlichten.

"Sinds april worden we opnieuw geconfronteerd met een maximum aan opstijgingen en landingen", verklaren de bewoners in een persbericht. "We zijn opnieuw aanbeland in een situatie van ondraaglijke geluidshinder."

Ze vrezen dat die situatie zal blijven bestaan omdat de Belgische staat een wet zou voorbereiden om de selectie van de start- en landingspistes en de vluchtroutes te "betonneren".

De zaak wordt gepleit op 27 en 30 november.