Eurostar rijdt opnieuw na staking aan Kanaaltunnel

Het Eurostarverkeer tussen Calais en Dover is deze morgen zoals verwacht opnieuw op gang gekomen nadat het treinverkeer in de Kanaaltunnel gisteren was stilgelegd door stakend personeel van ferrymaatschappij MyFerryLink.

Op de website van Eurostar staat aangegeven dat de treinen tussen Brussel-Zuid en Londen op tijd rijden. De eerste trein vanuit Brussel is vertrokken om 07.56 uur en ook de twee eerste treinen van Parijs naar Londen, zijn ondertussen vertrokken.

Eurostar raadt de reizigers die getroffen werden door de staking aan om hun tickets online in te ruilen of terug te laten betalen. Tickets kunnen ook omgeruild worden door het callcenter te bellen op 02/400.67.31.

De Eurostar kon pas deze morgen opnieuw uitrijden omdat de sporen door de stakingsactie beschadigd waren geraakt. Stakers hadden er brandende banden op gelegd.

Verkeer opnieuw volgens schema

Eurotunnel laat via Twitter weten dat het passagiersverkeer opnieuw volgens schema verloopt.

Een tweehonderdtal stakende werknemers van het Franse bedrijf MyFerryLink legden gisteren het verkeer lam in de haven van Calais en de Kanaaltunnel. Ze blokkeerden onder andere de sporen in de Kanaaltunnel en verbrandden banden. De actievoerders protesteerden tegen de aankondiging van Eurotunnel dat het twee van zijn drie ferry's gaat verkopen aan de Deense concurrent DFDS. Er wordt gevreesd voor ontslagen.