Hallerbos vanaf 1 juli helemaal verkeersvrij

Het Hallerbos in Halle zal al vanaf 1 juli helemaal verkeersvrij worden. Eerst was nog gepland om het verkeersvrij maken van het bos in twee stappen te doen.

Op 28 april 2015 besliste de gemeenteraad om het Hallerbos in twee fasen verkeersvrij te maken. In een eerste fase zouden vanaf 1 juli de Eikendreef en de Vlasmarktdreef vanaf het kruispunt “Achtdreven” tot aan de Eikendreef verkeersvrij gemaakt worden, een tweede fase zou dan volgen in 2016 met het afsluiten van de Lorkendreef.

"Voor deze tweede fase moesten eerst een aantal randvoorwaarden vervuld worden. Deze randvoorwaarden, zoals het uitbreiden van een parking langs de Hallerbosstraat en het accentueren van parkeerplaatsen voor minder mobiele mensen zijn sneller dan voorzien gerealiseerd. Bovendien evolueerde het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan ’t Kriekske naar een nieuwe administratieve fase waardoor de komst ervan vaststaat", klinkt het bij het Hals stadsbestuur.

"De gemeenteraad van Halle besliste dan ook in zitting van 23 juni 2015 om ook fase twee, het afsluiten van de Lorkendreef, in te voeren op 1 juli. Zo zal de huidige situatie op zondag meteen permanent zijn en kan het Hallerbos zich verder ontwikkelen als recreatief en ecologisch waardevol gebied waar wandelen en fietsen op een aangename manier kan.”