Israël trekt 500 vergunningen in om tijdens ramadan naar Jeruzalem te gaan

Israël heeft de toestemming ingetrokken van 500 inwoners van de Gazastrook om zich eind deze week voor de ramadan naar Jeruzalem te begeven. De maatregel is het gevolg van het afschieten van een raket vanop Palestijns gebied, aldus het Israëlische ministerie van Defensie.

De vergunningen die door de Israëlische autoriteiten werden uitgevaardigd ter gelegenheid van de ramadan, werden ingetrokken voor het weekend "door deze raket", die dinsdagavond neerkwam in een onbewoonde regio in het zuiden van Israël en die geen gewonden maakte, zo meldt een woordvoerder van het overheidsorgaan dat de Israëlische activiteiten in de Palestijnse gebieden coördineert (Cogat).

Israël zal volgende week terugkomen op de uitzonderlijke maatregelen die zijn genomen voor de ramadan, klinkt het nog. Volgens de woordvoerder heeft het land besloten om tot 800 inwoners van Gaza de toestemming te geven om elk weekend van de ramadan te gaan bidden in Jeruzalem.