New York keert schadevergoeding uit aan onterecht veroordeelde

De stad New York heeft besloten om een schadevergoeding van 6,25 miljoen dollar te betalen aan een voormalige gevangene die onterecht van moord was beschuldigd. De man zat bijna 25 jaar in de gevangenis.

Jonathan Fleming kwam in april van vorig jaar vrij, hij was toen 53, na bijna een kwarteeuw cel. Op het moment van de moord bevond Fleming zich in Florida. Toch werd hij veroordeeld voor de feiten die zich afspeelden in Brooklyn, New York. Fleming had nochtans een betalingsbewijs in zijn bezit van het hotel waar hij verbleef op het moment van de moord.

De zaak Fleming is één van de tientallen die momenteel worden doorgelicht door een speciale eenheid van Brooklyn, onder leiding van een professor rechten aan de universiteit van Harvard. In elk van de gevallen, gaat het om zaken die destijds werden onderzocht door politie-inspecteur Louis Scarcella. Scarcella, intussen met pensioen, wordt ervan verdacht illegale methoden te hebben gebruikt tijdens zijn onderzoeken.