Nieuwe website richt schijnwerpers op Vlaamse muziek

In Blankenberge heeft Radio 2 de nieuwe website vivavlaanderen.be voorgesteld. Het onlineplatform moet de referentiesite worden voor alles wat met Vlaamse muziek heeft te maken.

Vivavlaanderen.be brengt het verleden van het Vlaamse populaire genre in kaart, maar Radio 2 wil de site ook gebruiken om volledig mee te blijven met de toekomst van het genre. Ook nieuwe producties en aanstormend talent krijgen een plaats op de site. De ambitie is om op termijn het volledige genre in kaart te brengen.

"We willen van vivavlaanderen.be een centrale plaats maken waar de Vlamingen kunnen genieten van de muziek van bij ons", zegt Radio 2-nethoofd Jan Knudde. "Op die manier willen we nog meer mensen fan maken van het genre en zo ook de toekomst ervan verzekeren."

Tijdslijn

Op vivavlaanderen.be staan de artiesten centraal. Per artiest is er een tijdslijn met een uitgebreide biografie en veel audio- en videofragmenten. "Momenteel zijn dat een 55-tal artiesten, maar de bedoeling is dat dat aantal in de toekomst uitbreidt", legt Knudde uit.

"Vivavlaanderen.be is geen site die af is. We zullen in de toekomst ook tijdslijnen maken voor artiesten die er momenteel nog niet op staan. En wanneer onze artiesten nieuwe muziek uitbrengen zullen we die toevoegen aan hun tijdslijn." Showbizz Bart publiceert wekelijks een column op de site.

Will Tura

Een van de artiesten op vivavlaanderen.be is Will Tura, die ook peter van het project is. "Muziek is mijn leven en ik neem dan ook met veel plezier het peterschap van vivavlaanderen.be op mij", zegt hij. "Met deze nieuwe site opent Radio 2 een schatkamer aan prachtige muziek, de referentiesite voor alles wat met muziek uit Vlaanderen te maken heeft. Ik hoop dat vivavlaanderen.be veel jonge talenten warm maakt om voor hun muziek te gaan."