Ook gouverneur Jindal wil president van de VS worden

In de Verenigde Staten heeft de gouverneur van de staat Louisiana Bobby Jindal zich kandidaat gesteld voor het presidentschap. Jindal is al de 13e Republikein die hengelt naar de nominatie voor zijn partij.

De 44-jarige Jindal is een kind van Indiase immigranten, maar heeft zich tot het katholicisme bekeerd. Hij studeerde aan de Britse universiteit van Oxford en is sinds 2008 gouverneur van de zuidelijke staat Louisiana.

Zijn ambitie reikt echter hoger en vandaag twitterde hij "Ik ben kandidaat voor het presidentschap van de Verenigde Staten". Hij belooft zijn dochtertje dat ze een hond krijgt als hij in het Witte Huis geraakt.

Zo ver is het nog lang niet, want Jindal is al de 13e Republikein die zich kandidaat stelt. Het wordt in die partij dus drummen om de nominatie voor het presidentschap in de wacht te slepen. Bovendien moet Jindal het dan opnemen tegen meer bekende Repubilkeinen zoals Jeb Bush, broer van en voormalig gouverneur van Florida, en Carly Fiorina, gewezen topvrouw van het IT-concern Hewlett-Packard.

Volgens een recente peiling van The Wall Street Journal en NBC zijn de kansen van Bobby Jindal vrijwel nihil, maar het is uiteraard de kiezer die daarover moet beslissen.