Proces tegen ziekenhuis Knokke na overlijden baby door overdosis lachgas

Er komt een proces tegen onder anderen twee artsen en twee directeurs van ziekenhuis Zeno in Knokke-Heist. Bijna drie jaar geleden stierf daar een baby omdat hij tijdens een operatie lachgas had gekregen in plaats van zuurstof.

In november 2012 kreeg de 8 maanden oude baby Jasper te veel lachgas toegediend. Het jongetje kreeg een hartstilstand. Hij werd in een kunstmatige coma gebracht en overleefde het incident niet.

De operatiezaal was pas nieuw en twee slangen waren verkeerd aangesloten. Naast de artsen en de ziekenhuisdirecteurs moeten ook het ziekenhuis zelf en de installateur van de operatiezaal zich voor de rechter verantwoorden.

De familie van de overleden baby reageert opgelucht. "We zijn vooral opgelucht dat de raadkamer onze argumentatie is gevolgd", zegt Sylvie Tack, advocate van de familie. "We moeten nu het verdere verloop afwachten. Zo kunnen de betrokkenen nog in beroep gaan."