Studentenarbeid stijgt voor vijfde jaar op rij

De studentenarbeid is in 2014 voor het vijfde jaar op rij gestegen en bereikt met 469.000 jobstudenten een nieuw record. Dat melden de RSZ en de Dienst voor Bijzondere Socialezekerheidsstelsels. De meerderheid van de studenten gaat aan de slag in de zomer en vindt zijn job via een interimkantoor.
Archieffoto

Vorig jaar waren er 469.000 jobstudenten aan de slag in België, 2,8 procent meer dan het jaar ervoor. Bovendien werkten die studenten gemiddeld 22 dagen per jaar of 2,5 procent meer dan in 2013. Daardoor is het totale aantal gewerkte dagen gestegen tot 10,3 miljoen: 5 procent meer dan een jaar eerder en een record. Het is al het vijfde jaar op rij dat er meer studentenarbeid is.

In totaal zijn er in 2014 759 miljoen euro studentenlonen aangegeven bij de RSZ, wat neerkomt op 1.616 euro per student. Per dag levert een gemiddelde studentenjob dus 73 euro op.

Verder blijkt uit de cijfers dat de meeste studenten nog steeds in de zomer aan de slag gaan, al neemt het aantal werkdagen buiten die periode toe. De meerderheid van de studenten vindt die job via een uitzendkantoor.